آنتن مرکزی, سیستم های حفاظتی،امنیتی و ارتباطی, مطالب سایت

آموزش نصب آنتن مرکزی | آموزش آنتن مرکزی

آموزش نصب آنتن مرکزی

آموزش نصب آنتن مرکزی : آنتن (گیرنده سیگنال)
در ایران سیگنالهای آنالوگ و دیجیتال بر روی دو باند UHF و VHF ارسال میشوند . در شهر تهران سیگنالهای آنالوگ و دیجیتال بر روی باند UHF ارسال میشوند از این رو استفاده از یک آنتن UHF نیاز ما برای راه اندازی یک سیستم آنتن مرکزی را برطرف میکند اما در شهر های دیگر سیگنالهای آنالوگ بر روی دو باند UHF و VHF و سیگنالهای دیجیتال بر روی باند UHF ارسال میگردد و برای راه اندازی یک سیستم آنتن مرکزی در این شهرها باید از یک آنتن مستقل برای باند UHF و یک آنتن مستقل برای باند VHF استفاده شود (استفاده از یک دکل مشترک برای نصب آنتن ها ایرادی ندارد).

نکته مهم : با توجه به اینکه ایستگاههای ارسال کننده امواج UHF و VHF در یک مکان قرار ندارند استفاده از آنتن های به اصطلاح دو قلو صحیح نمیباشد و برای راه اندازی یک سیستم آنتن مرکزی استاندارد باید از آنتن های مستقل استفاده نمود تا این امکان وجود داشته باشد هر آنتن را در جهت مناسب ( رو به ایستگاه فرستنده) تنظیم نمود.

خبر : طبق اعلام سازمان صدا و سیما تا پایان سال ۱۳۹۳ تمام فرستنده های آنالوگ در شهرهای بزرگ خاموش میشوند و دریافت سیگنالهای تلویزیونی فقط بر روی باند UHF و به صورت دیجیتال و با استفاده از مبدلهای دیجیتال امکانپذیر میباشد از این رو با اجرای این طرح در شهرهای مورد نظر برای راه اندازی یک سیستم آنتن مرکزی استفاده از یک آنتن UHF کافی میباشد.
آمپلی فایر (تقویت کننده سیگنال)

—— آموزش نصب آنتن مرکزی ——

سیگنالهای دریافتی از طریق آنتن به آمپلی فایر منتقل میشود تا تقویت شوند . آنتن UHF به ورودی UHF آمپلی فایر و آنتن VHF به ورودی VHF آمپلی فایر متصل میشوند. آمپلی فایر باید در نزدیکترین فاصله از آنتن و در فضای پوشیده و دور از نفوذ آب نصب شود. آمپلی فایرها دارای قدرتهای مختلف میباشند که با المانهای گین (Gain) و بهره خروجی (Output Level) مشخص میشوند. انتخاب آمپلی فایر با قدرت مناسب به تعداد انشعابها و طول کابلها بستگی دارد هر چه تعداد انشعابها و طول کابلها بیشتر باشد باید از آمپلی فایری با قدرت بیشتر استفاده نمود.
انشعاب دهنده ها (پخش کننده سیگنال).

انشعاب دهنده ها در یک سیستم آنتن مرکزی به دو گونه عبوری (تپ آف) و تقسیم کننده (اسپلیتر) وجود دارند که توصیه میشود از انشعاب دهنده های عبوری تا حد امکان استفاده نشود زیرا استفاده از این نوع انشعاب دهنده ها نیاز به محاسبات پیچیده و دقیقی دارد و در نهایت تقسیم سیگنال به صورت مساوی بین تمام بخش ها به خوبی انجام نمیگیرد.

انشعاب دهنده ها (splitter)

انشعاب دهنده های تقسیم کننده به صورت استاندار و عرف بازار در هفت رنج وجود دارند :
۲ راه — ۱ به ۲ — ۱ ورودی و ۲ انشعاب مساوی خروجی — ۲Way
۳ راه — ۱ به ۳ — ۱ ورودی و ۳ انشعاب مساوی خروجی — ۳Way
۴ راه — ۱ به ۴ — ۱ ورودی و ۴ انشعاب مساوی خروجی — ۴Way
۶ راه — ۱ به ۶ — ۱ ورودی و ۶ انشعاب مساوی خروجی — ۶Way
۸ راه — ۱ به ۸ — ۱ ورودی و ۸ انشعاب مساوی خروجی — ۸Way
۱۲ راه — ۱ به ۱۲ — ۱ ورودی و ۱۲ انشعاب مساوی خروجی — ۱۲Way
۱۶ راه — ۱ به ۱۶ — ۱ ورودی و ۱۶ انشعاب مساوی خروجی — ۱۶Way
انتخاب انشعاب دهنده ها در یک سیستم آنتن مرکزی به چگونگی کابل کشی ساختمان بستگی دارد. برای درک بهتر این مساله به مثالهای زیر دقت کنید.

مثال اول : در یک ساختمان که دارای ۸ واحد میباشد و از هر واحد یک کابل مستقل تا پشت بام کشیده شده است استفاده از یک اسپلیتر ۸ راه بعد از آمپلی فایر کافی است. هشت کابلی که از واحد ها آمده به خروجی اسپلیتر وصل میشوند

آنتن-مرکزی-برای-8-واحد

مثال دوم: در یک ساختمان که دارای ۲۴ واحد میباشد و از هر واحد یک کابل مستقل تا پشت بام کشیده شده است باید از ترکیب اسپلیتر های ۶راه و ۴ راه استفاده نمود. دو حالت پیش می آید در حالت اول خروجی آمپلی فایر به یک اسپلیتر ۶ راه متصل میشود و خروجی های اسپلیتر ۶ راه به ورودی شش عدد اسپلیتر ۴ راه وصل میشوند و ۲۴ عدد کابل به ۲۴ خروجی اسپلیترهای ۴ راه وصل میشوند. در حالت دوم جای اسپلیتر ۶ راه و ۴ راه عوض میشوند و باید از یک اسپلیتر ۴ راه و چهار اسپلیتر ۶ راه استفاده نمود.

آنتن-مرکزی-برای-24-واحد

 

مثال سوم : در یک ساختمان که دارای ۱۶ واحد در ۴ طبقه ۴ واحدی میباشد و از هر واحد یک کابل به جعبه مستقر در هر طبقه کشیده شده است باید از یک اسپلیتر ۴ راه بعد از آمپلی فایر و چهار اسپلیتر ۴ راه در جعبه های مستقر در هر طبقه استفاده نمود و کابلهای کشیده شده از هر واحد در هر طبقه را به خروجی اسپلیتر ۴ راه واقع در جعبه مستقر در هر طبقه متصل کرد.

آنتن-مرکزی-برای-16-واحد

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.